Cu încredere și devotament față de promisiunea făcută pacienților noștri, aceea de a excela în furnizarea serviciilor medicale moderne și de înaltă calitate, extindem sfera explorărilor minim invazive care compun portofoliul Clinicii 360 prin inaugurarea departamentului de endoscopie intervențională.
Completam gama de servicii oferite pacienților noștri prin introducerea unor noi proceduri medicale care permit soluționarea problemelor tractului gastrointestinal prin metode efectuate endscopic:
-
-
Ercp (Colangiopancreatografia Retrogradă Endoscopică) cu extracție calculi și sfincteroplastie/litotripsie mecanică
-
Ercp (Colangiopancreatografia Retrogradă Endoscopică) cu extracție calculi și sfincteroplastie și litotripsie
-
Ercp (Colangiopancreatografia Retrogradă Endoscopică) cu protezare biliară
-
Extracție endoscopică de corp străin
-
Protezare endoscopică esofagiana/ gastrică/ colonica
-
Polipectomie prin tehnică EMR (Rezecție endoscopică a mucoasei)
-
Polipectomie prin tehnică ESD (Disecția submucoasă endoscopică)
-
Articole de interes:
Colangiopancreatografia Retrogradă Endoscopică (ERCP)
Ce este ERCP ?
Colangiopancreatografia Retrogradă Endoscopica sau ERCP este o investigatie minim invaziva ce combina tehnica endoscopica si tehnologia radiologica pentru a examina si a trata afectiunile căilor biliare și pancreatice.
Rolul ERCP in tumorile bilio-pancreatice
Pacientii cu afectiuni tumorale maligne bilio-pancreatice se prezinta adesea cu simptomatologie specifica, secundara invaziei tumorale, precum stenoza cailor biliare sau intarzierea evacuarii gastrice. In ambele tipuri de neoplasme, singura metoda curativa este reprezentata de rezectia chirurgicala a tumorii, insa la momentul diagnosticului, doar 15-20 % din acestea sunt rezecabile chirurgical. In majoritatea cazurilor, este indicat un tratament paleativ, iar endoscopia interventionala joaca un rol important in controlul simptomatologiei la acesti pacienti.
Mai mult
Stenoza esofagiana
Stenoza esofagiana – denumita si strictura esofagiana – reprezinta o leziune anatomica ce consta in ingustarea patologica a lumenului esofagian. Diagnosticul este stabilit prin intermediul radiografiei cu bariu a tractului digestiv superior sau cel mai adesea, in timpul endoscopiei digestive superioare.
Litiaza coledociana
Litiaza coledociana este definita de prezenta unuia sau a mai multor calculi (pietre) in canalul biliar principal, numit si coledoc. Calculii se pot forma fie direct in calea biliara principala consecutiv stazei biliare la acest nivel sau cel mai comun , se pot forma in vezicula biliara (colecist) , apoi prin intermediul canalului cistic, acestia ajungand la nivelul canalului biliar principal, provocand obstructia acestuia si implicit, impedicand scurgerea bilei in duoden.
Rezectia endoscopica a mucoasei (EMR)
Rezectia endoscopica a mucoasei sau EMR (Endoscopic mucosal resection) este o procedura minim invaziva utilizata pentru indepartarea leziunilor pre-canceroase sau canceroase (aflate in stadiul initial) de la nivelul tubului digestiv. Preponderent leziunile sunt reprezentate de polipi.
Disectia submucoasa endoscopica (ESD)
Ce reprezinta ESD ?
Disectia submucoasa endoscopica sau ESD ( Endoscopic submucosal dissection) reprezinta o procedura minim invaziva ce permite rezectia “in bloc” a leziunilor superficiale precanceroase extinse sau canceroase ( aflate in stadiu incipient ) de la nivelul tractului digestiv.