fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Scleroterapia – un tratament modern minim invaziv

de vorba cu Dr. Ispas Viorel (Medic Primar Chirurgie Vasculara-Clinica 360)

Scleroterapia este o procedura medicala considerata sigura si eficienta, care implica utilizarea unei substante sclerozante pentru blocarea unei vene mai mari. Substanta care se injecteaza in vasele de sange determina inchiderea venei si conduce spre disparitia simptomelor neplacute.
Ulterior, aceste vene sunt asimilate de catre organism, acesta dezvoltand in paralel un nou sistem de vene care sa preia fluxul de sange.

Avantajele scleroterapiei
Un prim avantaj al scleroterapiei este reprezentat de timpul scurt pe care aceasta procedura medicala il presupune. In general, scleroterapia este realizata intr-un interval de 20 – 30 de minute. Un alt avantaj deosebit este constituit de faptul ca pacientul isi poate relua stilul de viata obisnuit imediat dupa procedura.
Mersul si miscarea picioarelor sunt recomandate in mod deosebit dupa aceasta interventie pentru a ajuta substanta sclerozanta sa se distribuie uniform de-a lungul venei sclerozate.
Scleroterapia are rezultate deosebit de bune in cazul varicelor. In cazul venelor varicoase mici (venectazii), scleroterapia actioneaza cu succes. In cazul venelor varicoase mai mari, rezultatele pot fi observate in aproximativ 6-8 saptamani de la injectare.
Cu toate acestea, in unele cazuri pot fi necesare mai multe astfel de interventii pentru a se ajunge la rezultatele dorite. Statistic vorbind, aproximativ 70% din pacienti isi rezolva problema varicoasa dintr-o singura injectare, 20% din 2 injectari si doar 10% din pacienti au nevoie de 3 sau mai multe injectari.
Un alt avantaj al acestei proceduri medicale este data de faptul ca venele varicoase tratate nu reapar in general. Insa pot aparea noi vene cu probleme. Este recomandat ca pacientul sa astepte aproximativ 4 saptamani inainte de a apela la o noua sedinta de scleroterapie.