fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Afla cand durerile de burta trebuie sa ne trimita la medic! Ne raspunde dnul dr Musat, medic specialist gastroenterolog, Clinica 360.

Disconfortul fizic a devenit un factor prezent constant în viețile noastre din cauza stresului și ritmului alert în care ne desfășurăm. De cele mai multe ori, durerile de burtă sunt tratate ca un fapt trecător, pus în seama unei mese luate în grabă sau consumului unor alimente mai puțin sănătoase.

Da, este adevărat că durerea de burtă reprezintă de multe ori o somatizare a pacienților stresați. Vorbim acum de un simptom frecvent întâlnit atunci când suntem puși într-o situație dificilă sau ne aflăm în ambianța nepotrivită.

Ei bine, chiar dacă afirmațiile de mai sus sunt valabile și posibile, acest simptom poate fi și o alarmă prin care organismul ne spune că suferim de o boală ce trebuie urgent indentificată. Medicii ne avertizează în acest sens:

Cele mai frecvente afecțiuni asociate cu durerile de burtă sunt în general reprezentate de tot spectrul afecțiunilor benigne, dispeptice (gastrite, ulcer, boala de reflux), dar și unele afecțiuni maligne (cancer gastric în stadii avansate). Durerea de burtă poate însă să apară chiar și în cazul unui infarct miocardic acut sau infarct mezenteric, afecțiuni biliare, pancreatice, hepatice, renale și ginecologice.”, ne spune Dr. Florin Mușat, medic specialist gastroenterologie și endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică la Clinica 360.

Având în vedere că durerile de burtă pot avea o însemnătate atât de variată, când oare trebuie sa ne facem griji din cauza acestor dureri? Ne răspund tot specialistii de la Clinica 360:

Ne ingrijorăm atunci când apar prima dată sau, dacă sunt dureri cronice, atunci când își schimbă caracaterul (când se permanentizează, se accentuează sau nu mai trec cu tratamentul convențional). Un semnal de alarmă în plus vom trage dacă acestea vor fi însoțite de alte simptome precum greața sau vărsăturile.

Doar cu ajutorul medicului puteți afla care este cauza reală ce vă provoacă dureri. Acesta, în urma consultului și a unei discuții amănunțite se va orienta către o patologie anume. După acest pas, vor fi efectuate teste de laborator și imagistice pentru a confirma sau infirma diagnosticul.

“Pentru a preîntâmpina situații complicate, e bine atunci cand pacinetul știe că suferă de o anumită afecțiune, să o trateze sub supravegherea medicului corect si complet, nu doar pana dispar acuzele.

Clinica 360 este o unitate medicală care are dotările şi aparatura de ultimă generaţie ce fac posibile tratamente și intervenții în condiţii optime, oferind pacientului toate premisele pentru vindecare.