fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Pneumologia

Pneumologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor respiratorii. Această specialitate medicală acoperă o gamă largă de afecțiuni ale sistemului respirator, inclusiv:
-Boli pulmonare obstructive cronice (BPOC): Acestea includ bronșita cronică și emfizemul pulmonar, care sunt caracterizate prin dificultăți de respirație și tuse cronică.
-Astmul bronșic: O afecțiune inflamatorie a căilor respiratorii care poate determina dificultăți de respirație, tuse și senzație de constricție în piept.
-Pneumonie: O infecție a plămânilor care poate fi cauzată de bacterii, viruși sau fungi și poate provoca simptome precum febră, tuse și dificultăți de respirație.
-Cancerul pulmonar: Cancerul care se dezvoltă în plămâni și care poate afecta capacitatea de respirație.
-Fibroza pulmonară: O afecțiune în care țesutul cicatricial se formează în plămâni, ducând la dificultăți de respirație și scăderea capacității pulmonare.
-Tuberculoza: O infecție bacteriană contagioasă care afectează în mod special plămânii, dar poate afecta și alte organe.
-Apneea de somn: O tulburare în care respirația se oprește și începe repetat în timpul somnului.
-Bronșita acută: O infecție a căilor respiratorii superioare care poate fi virală sau bacteriană și care poate determina tuse, secreții nazale și dificultăți de respirație.

Pneumologii sunt specialiști în evaluarea și managementul acestor afecțiuni, folosind metode precum investigațiile imagistice (radiografii, tomografii computerizate), testele funcționale respiratorii, bronhoscopia și alte tehnici pentru a diagnostica și trata bolile respiratorii. De asemenea, pneumologii pot oferi îndrumare privind prevenția și managementul bolilor respiratorii cronice prin modificarea stilului de viață și prin terapia medicamentoasă.