Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni-Vineri: 08:00-20:00;
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Neurologie

Neurologia se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici). Cele mai frecvente afectiuni neurologice sunt: acidentele vasculare cerebrale (AVC), epilepsia, traumatismele craniene, bolile neoplazice ale sistemului nervos, bolile de miscare (Boala Parkinson), bolile de nervi periferici, neuroni motori, muschi sau jonctiune neuro-musculara (neuropatii periferice, miastenia gravis), tulburari de somn, migrene.

 

Leziunile, tulburarile sau alte boli ce implica sistemul nervos va impun o vizita catre o clinica de neurologie din Constanta, sau la un medic neurolog din Constanta. In cadrul cabinetului de neurologie al Clinicii 360 gasiti medici specializati in tratarea bolilor sistemului nervos, unde beneficiati de interventia unui si tratamentul prescris de un astfel de specialist.

Un medic neurolog este un doctor care are o pregatire in afectiunile sistemului nervos si a anevrismelor. Sistemul nervos cuprinde sistemul nervos central si cel periferic. Acest ansamblu complex implica si maduva spinarii si creierul. Diverse boli, tulburari, leziuni ce implica sistemul nervos necesita tratamentul unui neurolog bun.

Un dezechilibru la nivelul chimiei creierului poate cauza aparitia multor simptome neplacute, printre care si insomnia, iar medicii neurologi, de exemplu, trateaza nu doar aceasta tulburare, ci si sindromul picioarelor nelinistite, o cauza frecventa a insomniei.

Medicul neurolog nu efectueaza interventii chirurgicale, adica nu opereaza pacientii. El este specialist in diagnosticarea si tratarea afectiunilor creierului, maduvei spinarii, nervilor si muschilor. Daca, in urma consultatiei si diagnosticului primit pacientul are nevoie de o operatie, acesta se va adresa neurochirurgului.

Medicii nostri neurologi recomanda un consult de specialitate atunci cand pacientii prezinta urmatoarele simptome:

  • Pacientul acuza dureri de cap simtite in sinusuri, in partea de sus a capului, ce cuprind muschii capului, dureri localizate la nivelul gatului, a umerilor, la baza craniului sau a creierului. Factorii declansatori ai durerii de cap pot fi: o infectie a sinusurilor, degenerand intr-o durere de dinti. Durerile de cap mai grave, cum ar fi migrenele, pot avea ca simptom varsaturile.
  • Atunci cand durerea persista timp de cateva luni, poate chiar si ani, ea devine cronica. Daca in urma unei boli, sau a unui accident durerea persista mai mult decat timpul de recuperare, aceasta poate fi un simptom pentru o boala diferita.
  • Pacientul sufera de ameteli, care pot fi sub forma unui vertij sau a unui dezechilibru.
  • Daca pacientul prezinta amorteli sau furnicaturi, altele decat cele generate de o pozitie incomoda, este indicat sa consulte medicul neurolog, mai ales daca amorteala este continua, sau daca apare brusc doar pe o parte a corpului. Aceste simptome de amorteala si furnicaturi sunt primele semne ale unui accident vascular cerebral.
  • Tot ca simptom al unui accident vascular cerebral, sau a unei boli mai grave, este slabiciunea musculara, pacientul fiind nevoit sa exercite un efort suplimentar asupra muschilor pentru a-si misca mainile si picioarele.
  • Dificultatea in mers, tremurul instalat la pacient cauzeaza probleme de miscare. In cazul in care aceste simptome intrerup activitatile zilnice ale pacientului cel mai indicat este un consult neurologic.
  • Daca pacientul sufera de convulsii, si anume: isi pierde constiinta, se instaleaza convulsia miscarii bratelor si a picioarelor, apar probleme respiratorii si confuzii.
  • Daca la pacient apar pierderi de memorie sau momente de confuzie, cum ar fi: uitarea limbii vorbite, modificarile de personalitate, toate acestea sunt cauzate de tulburari la nivelul creierului, al coloanei vertebrale si a nervilor. Situatiile enumerate pot fi un simptom al bolii Alzheimer.

Deoarece sistemul nervos este foarte complex, medicii nostri neurologi sunt specializati pe zone specifice, iar in prezent exista numeroase sub-specializari care intra sub ramura de neurologie: medicina neuromusculara, ingrijirea pacientului neurocritic, neuro-oncologie, neurologie geriatrica, neurologie pediatrica, neuroradiologie-interventionala.

Doctorii nostri neurologi stabiliesc istoricul medical si simptomele pacientului. Totodata, doctorul neurolog va efectua examinarea neurologica, ce are in prim plan creierul si nervii. Neurologul va verifica in timpul consultului: statusul de sanatate mintala, vorbirea, vederea, stabilitatea, coordonarea, reflexele si simturile (receptiile fiziologice cu ajutorul sistemului senzorial).

Neurologul specialist trebuie sa fie constient de toate noile evolutii in domeniul sanatatii. Prin colaborarea cu un neurolog, puteti confirma sau infirma faptul ca simptomele pe care le aveti sunt intr-adevar prezente intr-o boala ce va poate afecta in continuare si va poate sfatui ce trebuie sa faceti pentru a va imbunatati calitatea vietii.

La Clinica 360, specialistii neurologi pot efectua examene tehnice în neurologie la cele mai ridicate standarde din domeniu.