fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Chirurgie Vasculara

Chirurgia vasculară este specialitatea medicală care studiază şi tratează bolile sistemului venos, arterial şi limfatic.Afecțiunile vasculare vizeaza buna functionare a vaselor de sânge – arterele și venele corpului. Boala arterială periferică se poate dezvolta treptat si este cu precadere asimptomatică, de aceea un examen specializat și avizat poate ajuta la diagnosticarea problemei și la schimbarea istoricului natural al bolii care, dacă este lăsată netratată, poate duce la complicații grave.
Boala venoasa cronica reprezinta o afectiune cu o evolutie indelungata in cadrul careia este afectat drenajul normal a sangelui prin vene.
Cauzele insuficientei venoase cronice sunt numeroase si sunt recunoscuti anumiti factorii genetici, cat si factori de mediu, ocupationali, traumatisme, accidente etc. La acestia se adauga factori favorizanti ca: sedentarismul, obezitatea, modificarile hormonale (estrogenul afecteaza structura venelor), sarcina (creste presiunea in venele pelvisului si la nivelul membrelor inferioare), menopauza, utilizarea anticonceptionalelor, sporturile grele (haltere, lupte), tusea cronica, expunerea repetata la temperaturi ridicate si varsta avansata.Manifestarile bolii pot varia de la cele pur cosmetice, telangiectazii sau venule, pana la suferinte grave de tipul ulcerului varicos care pot afecta grav functia piciorului si pot imobiliza bolnavul.