fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Cardiologie

Cardiologia se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor cardiace, a starii de sanatate a inimii.

Cabinetul de cardiologie din cadrul Clinicii 360 beneficiaza de o echipa de medici cardiologici, cu o vasta experienta in domeniu ce va pot indruma in prevenirea si tratarea bolilor de inima congenitale, a insuficientelor cardiace.

Medicii cardiologi din cadrul Clinicii 360 ofera diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului.

In cabinetul de cardiologie al clinicii noastre beneficiati de indrumare si ingrijire din partea medicilor cardiologi ce au o vasta experienta si renume.

Posibilele afectiuni ale inimii vor fi identificate si tratate de catre medicii nostri cardiologi, cu aceeasi dedicare si implicare pentru fiecare pacient in parte.

Avand toate informatiile despre afectiunile cardiovasculare si cauzele lor, si avand un plan de actiune si tratament, pacientul reuseste mai usor sa previna sau sa trateze boala. Starea buna de sanatate a pacientilor este o prioritate pentru medicii cabinetului de cardiologie din Clinica noastra.

Medicii cardiologi din cadrul Cabinetului nostru de Cardiologie efectueaza: Consult general, Electrocardiograma, Ecografie cord și doppler, Test de efort, Montare, Interpretare holtere TA și EKG.

Cunoscuta popular ca EKG, electrocardiograma pentru medicul cardiolog este o investigatie esentiala. Cardiologii nostri afla activitatea electrica a inimii in urma rezultatului EKG-ului. Activitatea electrica a inimii este reprezentata sub forma unor linii trasate pe hartie, variatiile acestor linii numindu-se unde. In situatia in care pacientul acuza respiratie grea, ameteala, lesin sau palpitatii, in cabinetul de cardiologie, medicii nostri cardiologi investigheaza cauzele durerilor in piept neexplicate, cum ar fi un potential infarct miocardic, pericardita sau angina pectorala.

Medicii nostri cardiologi verifica inima pacientilor, cauta sa afle daca peretii inimii sunt prea grosi, daca anumite dispozitive implantate in inima nu functioneaza corect, daca anumite medicamente ingerate au vreun efect secundar. Acest control de specialitate este facut pentru a elimina prezenta unor factori de risc sau a altor afectiuni, precum hipertensiunea arteriala, colesterolul marit, fumatul, diabetul, sau boli cardiace mostenite. Interpretarea ecocardiografiei transtoracice va fi efectuata de catre medicul cardiolog din cadrul Clinicii 360.

Masurarea fluxului de sange si presiunea lui de la nivelul vaselor sanguine se face efectuand un test non-invaziv, respectiv ecografia Doppler vasculara. Acest test nu confera disconfort pentru pacient, si nici riscuri legate de aceasta procedura. Medicul cardiolog in timpul ecografiei Doppler vasculare, va examina vasele de sange, intr-un mod neinvaziv, un transductor fiind trecut pe suprafata pielii pe traseul vasului de sange investigat. Acest test reprezinta o alternativa neinvaziva a altor proceduri precum arteriografia si venografia, proceduri ce presupun injectarea unei substante de contrast.

La recomandarea medicului cardiolog, analizele de laborator specifice cresc acuratetea diagnosticului si a evaluarii stadiului de boala constatate in urma consultul cardiologic. Testul de efort, explorari functionale cardiace – electrocardiograma (EKG), tensiunea arteriala monitorizata ambulator (TA), radiografia cardio-pulmonara, ecografia cardiaca transtoracica si transesofagiana, ecografia Doppler vascular.

Imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor este o prioritate pentru Clinica 360 Constanta, unde medicul cardiolog va investiga si trata urmatoarele afectiuni cardiace:

  • cardiopatia ischiemica
  • hipertensiunea arteriala
  • bolile valvulare
  • aritmii cardiace
  • malformatii congenitale
  • insuficienta cardiaca
  • bolile vasculare periferice

In cabinetul de cardiologie din cadrul Clinicii noastre, beneficiați de o bogată experiență medicală, dar și de cele mai recente metode și tehnici, echipa fiind formată din medici cardiologi specialisti.

Cabinetul nostru de cardiologie este dotat cu urmatoarele:

  • Ecograf pentru ecografii de cord, doppler
  • Banda și computer test de efort. Testul de efort pe banda este considerat de catre specialisti ca fiind cel mai precis.
  • Aparatura necesara montare și interpretare holtere pentru tensiune arterială și electrocardiograma.

Deoarece increderea in medicul cardiolog este foarte importanta, în clinica noastra veți găsi specialiști pentru fiecare investigație – în special ecocardiografii și ecografii vasculare, precum si doctori cardiologi de renume in domeniu.

Departamentul de cardiologie din cadrul clinicii noastre asigură servicii medicale atat pentru pacientii cu afectiuni ale inimii si ale sistemului vascular, cat si pentru persoanele sanatoase care doresc controale periodice.

[wpforms id=”742″ title=”false” description=”false”]