fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Informare SARS-CoV2 (COVID-19) -Taxa de Confort

Pentru prevenirea raspandirii infectiei cu virusul SARS-CoV2 (COVID-19) precum si pentru protejarea pacientilor si a angajatilor, Clinica 360 va implementa un regulament de conduita obligatoriu atat pentru angajati cat si pentru pacienti.

In acest sens, se aplica cu strictete metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut, noul Coroanvirus – COVID19, elaborata de Institutul National de Sanatate Publica si se respecta intocmai masurile de conduita responsabila, in conformitate cu deciziile primite de la Directia de Sanatate Publica.

Rugam toti pacientii sa se informeze asupra prezentului regulament inaintea sosirii in Clinica 360 si sa il respecte intocmai pe perioada stationarii in unitate (informarea se poate face la Receptie, în momentul efectuarii programarii, sau vizitand site-ul Clinicii).

Prima decizie vizată de către acest regulament este accea de a limita numărul de pacienti prezenti în același moment în clinica, acest lucru va fi efectuat prin programarea pacientilor in intervalele de timp strict alocate consulturilor de specialitate si, implicit, prin stabilirea cazurilor care necesita programare cu prioritate. In acest fel se va evita aglomerarea salilor de asteptare si se va acorda timpul necesar dezinfectarii spatiilor, dupa interactiunea cu fiecare pacient.

Pacientii vor fi informati despre schimbarea modului de acces in Clinica si despre modul in care se va desfasura triajul urmat apoi accesul catre cabinetele medicale.

Prima etapa a triajului pacientilor are loc telefonic, in urma unei analize succinte a starii de sănătate și a conextului în care acesta se afla, se va lua decizia programării pacientului, sau a redirectionarii acestuia către alte institutii competente.

Pacientii, programati la distanta orara, vor intra pe rând în Clinica, preferabil neinsotiti de apartinatori.

De asemenea toți pacientii vor completa, pe propria raspundere, chestionarul care analizează o posibila expunere a acestora fata de infectarea cu SARS-CoV2 (COVID-19).

Vor fi respectate cu strictețe ghidurile de prevenție și control al infecțiilor.Toate manevrele care implică igiena corectă a mâinilor prin spălare cu apă și săpun dezinfectant, sau spălare cu săpun si dezinfecția cu soluții hidroalcoolice trebuie să fie efectuate corect (minimum 20 sec pentru fiecare spălare) și mult mai frecvent, sau ori de cate ori este nevoie.

Evaluarea riscului epidemiologic se bazeaza pe colectare informatii privind:

Caracteristicile de persoana;

Tabloul clinic de baza (semne si simptome);

Masurarea temperaturii;

Conditii fiziologice si medicale pre-existente;

Evolutia clinica, rezultatul acesteia si severitatea;

Expuneri si istoricul de calatorie

Personalul care va participa la trierea pacientilor va suplimenta echipamentul cu viziera si halat de unica folosinta, +/- sort impermeabil sau combinezon. ( conform reglementarilor in vigoare).

In plus creste atentia si se majoreaza timpul acordate igienei tuturor spatiilor din Clinica. Curățarea și dezinfectarea mediului se realizeaza regulat si se asigura o ventilație bună (prin deschiderea ușilor și ferestrelor).

Dupa consumarea oricarui tip de serviciu medical, in cabinetul de consultatii sau in saloane se aplica masuri specifice de igienizare si dezinfectie, iar pentru grupurile sanitare si spatiile conexe se respecta orarul de dezinfectie stabilit.

Pentru curățenia și dezinfecția spatiilor din spital este întocmit un plan, în conformitate cu procedurile aplicate, iar în cazul infecțiilor asociate asistentei medicale cu transmiterea agentului patogen pe cale respiratorie (luându-se în considerare rezistența coronavirusului de tip nou), este urmărită calitatea acestor proceduri și utilizarea corectă a materialelor specifice de curățenie și dezinfecție (curățenia periodică urmata de dezinfecție, aplicarea manevrelor atât pentru suprafețe, paviment si orice obiect ce se află în încăperea sau în utizarea pacientului). Unitatea este de asemenea dotata si cu materialele si echipamentele necesare pentru dezinfectia posibilelor spatii contaminate mai puțin accesibile, beneficiind de sisteme de dezinfectie UV.

Avand in vedere pe de o parte greutatea procurarii, atat a echipamentelor de protectie, cat si a substantelor dezinfectante, precum si valoarea foarte crescuta a preturilor de achizie, Clinica 360 si-a insusit recomandarile pentru consumarea rationala de utilizarea a acestora, însă pentru a nu lasa deciziile legate de achizitie si utilizare sa fie influentate de preturile de pe piata de desfacere s-a luat decizia instituirii unei “Taxe de confort”, a carei valoare va fi raportata la costurile generate pentru fiecare serviciu in parte.

Informatiile despre valoarea acestei taxe si durata ei de administrare vor fi furnizate la receptia institutiei in momentul programarii pentru serviciile medicale dorite.

Va mulțumim pentru înțelegere și va asteptam la Clinica 360, o unitate medicala sigura, un loc special unde confortul si siguranta pacientilor este prioritatea noastra.