fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Balonul gastric Allurion

Programul de slăbire extrem de sigur și eficient care vă ajută să vă schimbați obiceiurile din interior spre exterior

Ce este programul Allurion?
Un program de scădere în greutate de 6 luni, construit în jurul balonului gastric Allurion Elipse, un dispozitiv avansat de slăbit.

Ce este Allurion Elipse Balloon?
Balonul Allurion Elipse este un balon moale plasat în stomac. Este primul balon gastric care nu necesită intervenție chirurgicală sau anestezie pentru plasare sau îndepărtare. Balonul este plasat în timpul unei vizite medicale de 15 minute. După aproximativ 16 săptămâni, balonul se golește și este eliminat natural.

Cum funcționează balonul gastriv?
Balonul ocupă spațiu în stomac și induce astfel pierderea în greutate prin creșterea senzației de sațietate, întârzierea golirii gastrice și reducerea cantității de alimente consumate la fiecare masă.

Cât de mult se poate pierde în greutate?
După aproximativ 16 săptămâni, în medie, pacienții pierd între 10-15% din greutatea corporală totală.

Ce se întâmplă în ziua plasării?
Pacientul înghite o capsulă (care conține balonul dezumflat) împreună cu un tub subțire. Odată ce se confirmă prin raze X plasarea balonului în stomac, acesta este umplut prin cateterul atasat cu 550 ml de apă. O a doua radiografie are loc pentru a se asigura că balonul este complet umplut în stomac. Plasamentul are loc în timpul unei vizite ambulatorii de 15 minute.

Este ușor de înghițit?
Aproape 100% dintre oameni reușesc să înghită balonul gastric. Dacă aveți probleme la înghițirea capsulei pe cont propriu, medicul vă poate ajuta prin rigidizarea ușoară a cateterului cu un fir subțire.

Care sunt posibilele efecte secundare după plasarea balonului?
Unii oameni prezintă greață, crampe abdominale și vărsături ocazionale după plasarea balonului. În cele mai multe cazuri, aceste simptome sunt bine controlate cu medicamentele prescrise si utilizate în mod obișnuit in astfel de situatii.

Cât durează să revii la activități normale după plasare?
După aprobarea medicului, majoritatea oamenilor revin la activitatea normală într-o zi sau două; cu toate acestea, unele persoane pot prezenta reacții adverse mai lungi, ce pot tine cateva zile.

Care sunt restricțiile alimentare?
Există unele recomandări dietetice specifice înainte de plasare și în timpul primei săptămâni după, pe măsură ce vă adaptați la balon. Săptămânile care urmează plasării reprezintă un moment minunat pentru a începe schimbările în felul în care mănânci. Nu trebuie să faci schimbări uriașe pentru a mânca mai sănătos dintr-o dată, cel mai bine este să îți stabilești obiective mici și să îți schimbi obiceiurile puțin câte puțin.

Dacă vrei să vezi dacă te califici pentru plasarea unui balon gastric, trebuie sa ai în vedere urmatoarele criterii:

    • Vârsta 18-65;
    • Nu consumi alcool în exces
    • În prezent nu ești însărcinată
    • IMC (Indice masa corporala) peste 27

IMC calculator reprezintă un indicator oficial recunoscut la nivel global, care oferă informații cu privire la categoria de greutate în care se află o persoană – subpondere, normopondere, suprapondere, obezitate de gradul 1, obezitate de gradul 2 sau obezitate morbidă.
Prin calcularea greutății corporale în raport cu înălțimea, IMC calculator indică dacă o persoană se încadrează sau nu< în indicii normali de greutate.

 

CALCULATOR INDICE DE MASA CORPORALA 

 

Pentru mai multe informatii si pentru programari te rugam sa ne contactezi la:
☎️📞 Fix :0241.636.000; Mobil :0784.636.000
💻📩 office@clinica360.ro
Sau sa ne vizitezi in locatia:
📍 Strada Bucuresti nr. 21, Constanta, Romania