fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Dermatologie

Departament Estetica Medicala

Pielea, cel mai mare organ al nostru este tratata de catre medicii dermatologi. In cabinetul de dermatologie din cadrul Clinicii 360, medicii nostri dermatologi au in grija diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate, a parului si a unghiilor, a cavitatii bucale si a organelor genitale.

Dermatologia este asociată cu ramura medicinei care studiază bolile venerice.

Dintre cele mai comune afectiuni dermatologice la adulti enumeram: negii, alunitele, acneea, piciorul atletului, foliculita, zona zoster, psoriazis, eczemele. Stresul extrem poate genera boli de piele, precum: urticaria, dermatita, seboreica, aftoze si vitiligo.

Dermatita creeaza disconfort pacientilor medicului dermatolog, manifestat printr-o senzatie intensa de mancarime deoarece este o afectiune cutanata inflamatorie, si care daca nu este tratata din timp degenereaza intr-o dermatita cronica. Fiind o afectiune multifactoriala, expresia clinica depinde de interactii complexe, precum: predispozitia ereditara, anomaliile imunologice, factorii neuroendocrini, bariera cutanata alterata functional, o serie de factori declansatori sau agravanti ai leziunilor cutanate. Dermatita cel mai frecvent este declansata de factori alimentari, aeroalergeni, agenti infectiosi, factori de contact, stresul emotional, factori fizici.

Medicii dermatologi din cabinetul nostru de dermatologie, atrag atentia pacientilor ca dermatita este o boala cu evolutie cronica, imprevizibila, marcata in mod tipic de acutizari ce se pot produce in ciuda ingrijirilor optime, spre exemplu jumatate din copiii cu dermatita dezvolta fie rinita alergica, fie astm bronsic.

Specialistii nostri din cadrul cabinetului dermatologic sunt medici dermato-venerologi, venerologia fiind specialitate a medicinei care se ocupa cu studierea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Din punct de vedere venerologic este indicat sa faceti o programare la medicii nostri dermato-venerologi pentru analizele unor eventuale boli venerice, atunci cand apar urmatoarele simptome: mancarime in zonele intime, miros urat sau scursuri vaginale, dureri la urinat, disfunctii sexuale sau impotenta.

Candidoza este una dintre cele mai frecvente boli tratate de catre medicii dermatologi. Candidoza genitala, intalnita atat la femei, cat si la barbati, este o ciuperca cauzeaza mancarimi, secretii albe, usturimi, jena la contactul sexual.

Candidoza bucala, care nu ataca doar gura, ci apare si in zonele intime, poate afecta pe oricine. Bacterii bune si microorganisme din corpul uman mentin in limite normale candidoza bucala, diagnosticul cel mai sigur fiind dat de analiza secretiilor vaginale. Excluzand posibilitatea unei infectii de tract urinar, candida la femei poate genera infectii urinare.

Pe langa starea de disconfort in zona intima, candidoza vaginala are urmatoarele simptome: inflamarea zonei din jurul vaginului, mancarimi in zona lui, usturimi la urinare sau in timpul actului sexual, degenerand chiar in dureri daca pacientul afectat nu se prezinta la medicul dermato-venerolog pentru tratament. Candida la femei influenteaza culoarea si mirosul secretiei vaginale, care vor fi modificate, accentuand si mai mult senzatia de disconfort pentru pacientele afectate.

Barbatii pot contacta candida in urma unui contact sexual neprotejat cu o femeie care are infectia. Candidoza (candida) la barbati este mai rar intalnita, avand ca simptom acelasi disconfort la urinare si in timpul contactului sexual, iritatie in zona genitala, mancarime si usturime. Pe penis se pot localiza mici leziuni albicioase sau rosii.

Doar medicii dermato-venerologi pot prescrie tratamentul optim pentru candidoza, tinand cont chiar si de tratamente naturiste, stimuland in acest mod productia de bacterii bune, care pot preveni o eventuala alta infectie.

 

O alta afectiune cutanata este urticaria acuta, ce poate surveni din pricina unor multipli factori, instalandu-se brusc sub forma unei eruptii formata din papule si placi eritemato-edematoase, fugace si mobile, pruriginoase, ce persista sub 6 saptamani.

 

Conform statisticilor, psoriazisul ocupa locul 5 ca fiind cea mai importanta boala cronica netransmisibila, la nivel mondial fiind peste 125 de milioane de bolnavi, iar in Romania aproximativ 400.000 de persoane au psoriazis.Tot statisticile arata ca in judetul Constanta 2.8% din populatia generala sunt diagnosticati cu psoriazis. Din pricina dezinformarii si a prejudecatilor celorlalti, mii de constanteni au de suferit zilnic, deoarece foarte putini stiu ca aceasta boala nu este contagioasa, modul de transmitere fiind doar pe cale genetica, de la parinti la copii.

Psoriazisul este o boala cronica, sistemica, necontagioasa, care afecteaza nu doar pielea, ci si alte organe, ducand frecvent la complicatii serioase.

Numai medicul dermatolog poate diagnostica psoriazisul, il poate controla si trata, si tot ceea ce trebuie sa faca pacientii este sa se prezinte la un cabinet dermatologic din Constanta pentru sfaturile si recomandarile de specialitate. In acest mod, pacientul poate duce o viata normala, boala fiind tinuta sub control.

Din nefericire, tot medicul dermatolog pune unul dintre cele mai dure diagnostic care se poate primi de la un dermatolog: cancerul de piele (melanoma). Monitorizarea anuala dupa implinirea varstei de 25 de ani a alunitelor si pielii poate depista din timp un asemenea diagnostic. Medicii dermatologi recomanda investigarea alunitelor si monitorizarea lor periodica, pentru a depista din timp posibilele alunite cancerigene. Daca exista mai multe culori pe o alunita, medicii dermatologi recomanda cat mai urgent un consult de specialitate. Alunitele rosii nu reprezinta un pericol, si apar din pricina unor probleme hepatice sau a unei alimentatii nesanatoase.

Dermatologia pediatrica este o alta specialitate a medicilor nostri dermatologi. Pielea copiilor poate fi afectata de diferite tipuri de patologii, de aceea o relatie apropiata si deschisa a parintilor cu medicul dermatolog pentru un diagnostic corect si rapid este esentiala.

 

Dermatologia estetica are ca scop imbunatatirea si redarea aspectului dorit, prin ajustarea si reducerea imperfectiunilor pielii, procedura ce are ca rezultat redobandirea increderii in sine.

Dermatologia estetica a atins un succes si in randul barbatilor, una dintre cele mai solicitate proceduri fiind implantul de par. Deoarece aparitia cheliei apare dupa adolescenta, acest fenomen a dat nastere unei adevarate industrii: sampoane, solutii cosmetice impotriva caderii parului, sau a regenerarii lui, in caz de alopecie. Medicii dermato-esteticieni din cadrul clinicii noastre va pot ajuta cu recomandari de specialitate.

Dermatologia estetica ajuta si intervine in procesul de imbatranire al pielii.

Recomandam ca procedurile estetice nechirurgicale, respectiv injectarile cu diverse substante, sau alte proceduri estetice, sa se faca in urma unui consult dermatologic. Este mult mai indicat ca injectarea de acid hialuronic, sau alte substante, sau orice tratament dermato-cosmetic sa se faca sub atenta supraveghere a medicului dermato-estetician, specialist in tratarea pielii.

In dermatologia estetica acidul hialuronic si-a castigat renumele fiind folosit cu succes in tratarea ridurilor, marirea buzelor, ridicarea pometilor, datorita patrunderii lui in profunzime, retinand apa, avand ca rezultat redobandirea elasticitatii pielii, care redevine mai fina, cu aspect tanar.

Acidul hialuronic poate fi injectat numai in anumite zone, iar in functie de aceste zone, se alege un anume tip de acid hialuronic. Numai medicul dermato-estetician poate alege tipul de acid hialuronic potrivit pentru pacient. In cabinetul nostru dermatologic, medicii nostri specialisti folosesc produse de buna calitate si toleranta, asigurand astfel o perioada mai lunga pana la repetarea tratamentului.

Des folosit in domeniul medical, acidul hialuronic sub forma injectabila trateaza osteoartrita, cataracta sau alte probeme ale ochilor. Cu ajutorul acidului hialuronic hidratam pielea, conferindu-i elasticitatea de altadata.

Foarte preocupati de aspectul fizic, adolescentii pot trece prin adevarate drame din pricina modificarilor hormonale specifice varstei. Acneea poate declansa adevarate tragedii la varsta adolescentei, atat pentru fete, cat si pentru baieti. De aceea medicii nostri dermatologi vor oferi suport si solutii pentru adolescenti, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere medical.