fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Articole medicale

Tot ce trebuie să știi despre infecția cu Helicobacter Pylori

Dr. Elmi Geilan (Medic Specialist Gastroenterologie Clinica 360 ) ne explica

Transmitere
Helicobacter Pylori este o bacterie care infecteaza stomacul si intestinul subtire. Nu se cunoaste exact modul in care se raspandesc infectiile cu Helicobacter pylori, insa se stie faptul ca acestea poate avea multiple cauze. Bacteria Helicobacter pylori poate fi transmisa de la o persoana la alta prin contact direct cu saliva (tuse, stranut), voma sau materiile fecale contaminate. De asemenea, bacteria se poate raspandi prin contactul cu alimente (legume insuficient spalate, carne insuficient preparate termic) sau apa contaminata.
Mai mult

Cui îi este recomandată terapia PRP Plasmogel?

Dr. Liliana Steriu ( Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie Clinica 360) ne explică:

Utilizarea plasmei autologe este o abordare inovativă în medicina regenerativă. Injectarea concentratului plachetar îmbunătățit cu factori de creștere activați a început să câștige teren și în ginecologie deoarece aceasta reprezintă o metodă sigură de stimulare a procesului regenerativ local.
Mai mult

Sarcina in bolile inflamatorii intestinale (boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragica)

Procreerea si sarcina reprezinta o perioada emotionala pentru cei implicati in aceste procese. Bolile inflamatorii intestinale (BII) au o prevalenta mare in randul tinerilor astfel incat se pun frecvent probleme legate de fertilitate, sarcina si copil. Pentru majoritatea pacientilor cu boli inflamatorii intestinale (boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica) este necesar, pe perioada sarcinii, un tratament pentru mentinerea remisiunii si uneori chiar introducerea unui medicament nou pentru a controla boala.

Intrebarile adresate des de pacientii cu BII sunt urmatoarele:

Mai mult

De ce este esențială identificarea afecțiunilor hepatice la timp?

ne explică Dna. Dr. Mușat Mărioara
(Medic Primar Gastroenterologie; Medicină Interna – Clinica 360)

 Ciroza hepatică este asimilată cu punctul ireversibil al oricărei afecțiuni hepatice cronice; este definită prin distrucție hepatocitară, necroză extinsă, proliferare difuză a țesutului conjunctiv, regenerare nodulară, alterarea vascularizației, modificarea arhitectonicii hepatice normale. Prognosticul acestei afecțiuni este sumbru cu evoluție spre deces- diagnosticul de ciroză hepatică este aproape sinonim cu sentința la moarte.

Mai mult

Ce sunt polipii colonici?

Ne răspunde Dr. Mușat Florin-George (Medic Primar Gastroenterologie-Clinica 360)

Polipii colonici sunt mici creșteri de țesut pe mucoasa interioară a intestinului gros (colon). Polipii intestinului sunt foarte frecvenți, afectând aproximativ 1 din 4 persoane la un moment dat în viața. Apar mai frecvent la bărbați decât la femei și au un maximum de incidenta după vârsta de 50 ani. Unii oameni dezvoltă doar 1 polip, în timp ce alții pot avea multipli.

Mai mult

Ce trebuie sa stii despre Video-Capsula Endoscopica?

Video-capsula endoscopica este o procedura care folosește o camera în miniatura, de dimensiunea unei pastile de vitamine, pentru a fotografia tubul digestiv. Pe măsura ce aceasta capsula parcurge tubul digestiv al pacientului, ea face mii de fotografii ce se transmit unui echipament de înregistrare, numit receptor, purtat de către pacient la centura. Capsula endoscopica ajuta medicii la diagnosticarea tulburărilor intestinului subțire-loc greu abordabil prin tehnicile endoscopice convenționale (endoscopie și colonoscopie).
Tot procesul medical durează 8 ore însă înainte de evaluare, medicul dumneavoastră vă va oferi o serie de instrucțiuni în vederea pregătirii intestinul subțire. Este foarte important sa urmați aceste instrucțiuni, întrucât o pregătire corespunzătoare va avea ca efect un rezultat cat mai cuprinzător.

Mai mult

Scleroterapia – un tratament modern minim invaziv

de vorba cu Dr. Ispas Viorel (Medic Primar Chirurgie Vasculara-Clinica 360)

Scleroterapia este o procedura medicala considerata sigura si eficienta, care implica utilizarea unei substante sclerozante pentru blocarea unei vene mai mari. Substanta care se injecteaza in vasele de sange determina inchiderea venei si conduce spre disparitia simptomelor neplacute.
Ulterior, aceste vene sunt asimilate de catre organism, acesta dezvoltand in paralel un nou sistem de vene care sa preia fluxul de sange.

Mai mult

Ce este colonoscopia si care sunt etapele necesare pentru o astfel de investigatie medicala?

de vorba cu Dr. Elmi Geilan -Medic Specialist Gastroenterologie Clinica 360

Ce este colonoscopia?

Colonoscopia este o manevra endoscopica, care permite vizualizarea, in timp real a interiorului colonului si eventual, inspectia vizuala a ultimei anse ileale; aceasta examinarea se realizeaza cu un aparat numit colonoscop – un tub flexibil care are in varf o camera de luat vederi ce transmite imagini, in timp real, din interiorul colonului, pe un monitor.

Cand se recomanda colonoscopia (indicatii)

  • Screening pentru cancer de colon, incepand cu varsta de 50 de ani,sau istoric familial de cancer in sfera digestiva
  • Tulburari de tranzit (diaree/constipatie)
  • Meteorism abdominal (balonare)
Mai mult

Etape cheie în viața unei femei: Importanta consultului ginecologic si a efectuarii testului Babes Papanicolau

Grija pentru familie și oameni în general, înseamnă iubire. Informarea surorii, mamei, fiicei, prietenei înseamnă iubire. Aceste ganduri m-au inspirat să scriu o serie de recomandări pe care orice femeie ar trebui să le știe și să le răspândească, indiferent de profesia pe care o are:
– Primul consult ginecologic este ideal să se facă înainte de începerea vieții sexuale.
– Consultul ginecologic și testul Babes Papanicolau, prin care se face screening-ul pentru cancerul de col uterin, se efectuează anual.
– Mamografia se efectuează anual de la vârsta de 40 de ani.
– În cazul antecedentelor de cancer mamar în familie, screening-ul pentru cancer mamar, prin mamografie, se va face mai devreme de 40 de ani.
– Orice sângerare apărută în perioada de menopauză trebuie investigată.
– la 40 de zile după naștere, este recomandat consultul de ieșire din lehuzie. Obligatoriu!

Mai mult

Despre sanatatea sistemului reproducator feminin si consultul ginecologic

Dna Dr. Berescu Iulia/ Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie Clinica 360

Specialitatea Obstetrica-Ginecologie are ca obiect de studiu sanatatea sistemului reproducator feminin.
Pentru reprezentantele sexului frumos este recomandat ca prima vizita la medicul ginecolog sa aiba loc in adolescenta, astfel pacienta este in permanenta informata corect si reuseste cu timpul, sa isi formeze o legatura bazata pe incredere si sinceritate in raport cu medicul sau.

Mai mult