fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Articole medicale

Ce sunt polipii colonici?

Ne răspunde Dr. Mușat Florin-George (Medic Primar Gastroenterologie-Clinica 360)

Polipii colonici sunt mici creșteri de țesut pe mucoasa interioară a intestinului gros (colon). Polipii intestinului sunt foarte frecvenți, afectând aproximativ 1 din 4 persoane la un moment dat în viața. Apar mai frecvent la bărbați decât la femei și au un maximum de incidenta după vârsta de 50 ani. Unii oameni dezvoltă doar 1 polip, în timp ce alții pot avea multipli.

Mai mult

Ce trebuie sa stii despre Video-Capsula Endoscopica?

Video-capsula endoscopica este o procedura care folosește o camera în miniatura, de dimensiunea unei pastile de vitamine, pentru a fotografia tubul digestiv. Pe măsura ce aceasta capsula parcurge tubul digestiv al pacientului, ea face mii de fotografii ce se transmit unui echipament de înregistrare, numit receptor, purtat de către pacient la centura. Capsula endoscopica ajuta medicii la diagnosticarea tulburărilor intestinului subțire-loc greu abordabil prin tehnicile endoscopice convenționale (endoscopie și colonoscopie).
Tot procesul medical durează 8 ore însă înainte de evaluare, medicul dumneavoastră vă va oferi o serie de instrucțiuni în vederea pregătirii intestinul subțire. Este foarte important sa urmați aceste instrucțiuni, întrucât o pregătire corespunzătoare va avea ca efect un rezultat cat mai cuprinzător.

Mai mult

Scleroterapia – un tratament modern minim invaziv

de vorba cu Dr. Ispas Viorel (Medic Primar Chirurgie Vasculara-Clinica 360)

Scleroterapia este o procedura medicala considerata sigura si eficienta, care implica utilizarea unei substante sclerozante pentru blocarea unei vene mai mari. Substanta care se injecteaza in vasele de sange determina inchiderea venei si conduce spre disparitia simptomelor neplacute.
Ulterior, aceste vene sunt asimilate de catre organism, acesta dezvoltand in paralel un nou sistem de vene care sa preia fluxul de sange.

Mai mult

Ce este colonoscopia si care sunt etapele necesare pentru o astfel de investigatie medicala?

de vorba cu Dr. Elmi Geilan -Medic Sepcialist Gastroenterologie Clinica 360

Ce este colonoscopia?

Colonoscopia este o manevra endoscopica, care permite vizualizarea, in timp real  a interiorului colonului si eventual, inspectia vizuala a ultimei anse ileale; aceasta examinarea se realizeaza cu un aparat numit colonoscop – un tub flexibil care are in varf o camera de luat vederi ce transmite imagini, in timp real, din interiorul colonului, pe un monitor.

Cand se recomanda colonoscopia (indicatii)

  • Screening pentru cancer de colon, incepand cu varsta de 50 de ani,sau istoric familial de cancer in sfera digestiva
  • Tulburari de tranzit (diaree/constipatie)
  • Meteorism abdominal (balonare)
Mai mult

Etape cheie în viața unei femei: Importanta consultului ginecologic si a efectuarii testului Babes Papanicolau

Grija pentru familie și oameni în general, înseamnă iubire. Informarea surorii, mamei, fiicei, prietenei înseamnă iubire. Aceste ganduri m-au inspirat să scriu o serie de recomandări pe care orice femeie ar trebui să le știe și să le răspândească, indiferent de profesia pe care o are:
– Primul consult ginecologic este ideal să se facă înainte de începerea vieții sexuale.
– Consultul ginecologic și testul Babes Papanicolau, prin care se face screening-ul pentru cancerul de col uterin, se efectuează anual.
– Mamografia se efectuează anual de la vârsta de 40 de ani.
– În cazul antecedentelor de cancer mamar în familie, screening-ul pentru cancer mamar, prin mamografie, se va face mai devreme de 40 de ani.
– Orice sângerare apărută în perioada de menopauză trebuie investigată.
– la 40 de zile după naștere, este recomandat consultul de ieșire din lehuzie. Obligatoriu!

Mai mult

Despre sanatatea sistemului reproducator feminin si consultul ginecologic

Dna Dr. Berescu Iulia/ Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie Clinica 360

Specialitatea Obstetrica-Ginecologie are ca obiect de studiu sanatatea sistemului reproducator feminin.
Pentru reprezentantele sexului frumos este recomandat ca prima vizita la medicul ginecolog sa aiba loc in adolescenta, astfel pacienta este in permanenta informata corect si reuseste cu timpul, sa isi formeze o legatura bazata pe incredere si sinceritate in raport cu medicul sau.

Mai mult

Despre starea de greata si varsaturi.

• Ce inseamna greata si varsaturi?
Greata si varsaturile nu reprezinta o boala ci mai degraba simptome ale unor patologii diferite, cum ar fi gastroenterocolitele, toxiinfectiile alimentare, raul de masina, obstructia intestinala, traumatismul cerebral, apendicita sau migrenele. Greata si varsaturile pot fi cateodata simptome ale unor boli extrem de serioase ca infarctul micocardic, boli renale sau hepatice, tumori cerebrale sau anumite forme de cancer.

Mai mult

Ce este boala de reflux gastroesofagian (BRGE)? Doamna doctor Laura Ragea ne da mai multe detalii.

Una dintre cele mai frecvente patologii ale esofagului este reprezentata de boala de reflux gastroesofagian. La 20% din populatie se manifesta ca arsuri sau regurgitatii. Un procent mai mic de pacienti prezinta simptome ca durere in capul pieptului, tuse seaca sau raguseala.

Mai mult

Ce sunt bolile inflamatorii intestinale? Afla mai multe detalii de la dna dr Elmi Geilan, medic specialist gastroenterolog Clinica 360.

Bolile inflamatorii intestinale reprezinta un grup eterogen de boli definite prin inflamatie, persistenta sau recurenta la nivelul tractului gastrointestinal, dar diferite ca extensie a leziunilor, simptomatologiei, prognostic si tratament.

Cele mai cunoscute boli din acest grup sunt rectocolita ulcerohemoragică şi boală Crohn.

Mai mult