fbpx

Bine ati venit la Clinica 360!

Program : Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Contact : 0241.636.000 / 0784.636.000

Articole medicale

Esofagul Barrett

Dr. Moraru Despina (Medic Specialist Gastroenterologie, Clinica 360)

Esofagul Barrett este o afectiune esofagiana caracterizata prin inlocuirea epiteliului scuamos de la nivelul esofagului distal, cu un epiteliu columnar gastric, pe o lungime mai mare de 1cm. Importanta acestei afectiuni rezida in faptul ca lasata netratata are un risc crescut de transformare in cancer esofagian.

Mai mult

Sindromul de intestin iritabil (SII)

Dr. Moraru Despina (Medic Specialist Gastroenterologie, Clinica 360)
Cunoscut anterior sub denumirea de sindromul de colon iritabil, este o afectiune foarte des intalnita, fiind una dintre cauzele cele mai frecvente pentru care un pacient se prezinta la medicul gastroenterolog.
Mai mult

Impreuna pentru Ucraina

­čç╣­čçę­čç╣­čçę­čç╣­čçę ├Än aceast─â perioad─â ├«n care incertitudinea ╚Öi teama ne modeleaz─â via╚Ťa de zi cu zi, noi, Echipa 360, alegem s─â privim spre adev─ârurile care ne caracterizeaz─â, importanta s─ân─ât─â╚Ťii noastre ╚Öi a oamenilor de l├óng─â noi.

Mai mult

Transplantul de materii fecale in Infectia cu Clostridium Difficile

Dr. Elmi Geilan (Medic Specialist Gastroenterologie, Clinica 360)
Infecţia cu Clostridium difficile se produce deseori pe fondul perturbării severe a echilibrului florei intestinale ca urmare a tratamentelor îndelungate cu antibiotice. Transplantul de materii fecale constă în înlocuirea florei bacteriene contaminate cu Clostridium difficile, prezente la nivelul tractului gastrointestinal al pacientului, cu o floră bacteriană provenită de la o persoană sănatoasă.
Mai mult

Diabetul Zaharat în contextul pandemiei de COVID-19

Dr. Musat Maria Alexandra (Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice, Clinica 360)
In ultimii 2 ani sistemul medical mondial s-a confruntat cu pandemia COVID-19, boala detereminata de infectia cu virusul SARS-CoV-2.
Boala COVID -19 are un spectru larg de manifestari clinice, acestea variind de la infectie asimptomatica pana simptome respiratorii severe, ducand chiar la deces. S-a observat ca evolutia bolii este influentata in sens negativ de prezenta unor comorbiditati precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea etc.
Mai mult

Explorarea intestinului subtire cu videocapsula endoscopica

Dr. Laura Ragea (Medic Specialist Gastroenterologie, Clinica360) ne explica ce afectiuni sunt cel mai des diagnosticate cu ajutorul acestei investigatii medicala

Videocapsula endoscopica este un instrument foarte util de diagnostic pentru afectiunile intestinului subtire. Cea mai mare parte a intestinului subtire nu este accesibila prin endoscopia traditionala, dar este explorata cu ajutorul videocapsulei.

Mai mult

Tot ce trebuie s─â ╚Ötii despre infec╚Ťia cu Helicobacter Pylori

Dr. Elmi Geilan (Medic Specialist Gastroenterologie Clinica 360 ) ne explica

Transmitere
Helicobacter Pylori este o bacterie care infecteaza stomacul si intestinul subtire. Nu se cunoaste exact modul in care se raspandesc infectiile cu Helicobacter pylori, insa se stie faptul ca acestea poate avea multiple cauze. Bacteria Helicobacter pylori poate fi transmisa de la o persoana la alta prin contact direct cu saliva (tuse, stranut), voma sau materiile fecale contaminate. De asemenea, bacteria se poate raspandi prin contactul cu alimente (legume insuficient spalate, carne insuficient preparate termic) sau apa contaminata.
Mai mult

Cui îi este recomandată terapia PRP Plasmogel?

Dr. Liliana Steriu ( Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie Clinica 360) ne explic─â:

Utilizarea plasmei autologe este o abordare inovativ─â ├«n medicina regenerativ─â. Injectarea concentratului plachetar ├«mbun─ât─â╚Ťit cu factori de cre╚Ötere activa╚Ťi a ├«nceput s─â c├ó╚Ötige teren ╚Öi ├«n ginecologie deoarece aceasta reprezint─â o metod─â sigur─â de stimulare a procesului regenerativ local.
Mai mult

Sarcina in bolile inflamatorii intestinale (boala Crohn, rectocolita ulcero-hemoragica)

Procreerea si sarcina reprezinta o perioada emotionala pentru cei implicati in aceste procese. Bolile inflamatorii intestinale (BII) au o prevalenta mare in randul tinerilor astfel incat se pun frecvent probleme legate de fertilitate, sarcina si copil. Pentru majoritatea pacientilor cu boli inflamatorii intestinale (boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica) este necesar, pe perioada sarcinii, un tratament pentru mentinerea remisiunii si uneori chiar introducerea unui medicament nou pentru a controla boala.

Intrebarile adresate des de pacientii cu BII sunt urmatoarele:

Mai mult

De ce este esen╚Ťial─â identificarea afec╚Ťiunilor hepatice la timp?

ne explică Dna. Dr. Mușat Mărioara
(Medic Primar Gastroenterologie; Medicin─â Interna – Clinica 360)

 Ciroza hepatic─â este asimilat─â cu punctul ireversibil al oric─ârei afec╚Ťiuni hepatice cronice; este definit─â prin distruc╚Ťie hepatocitar─â, necroz─â extins─â, proliferare difuz─â a ╚Ťesutului conjunctiv, regenerare nodular─â, alterarea vasculariza╚Ťiei, modificarea arhitectonicii hepatice normale. Prognosticul acestei afec╚Ťiuni este sumbru cu evolu╚Ťie spre deces- diagnosticul de ciroz─â hepatic─â este aproape sinonim cu sentin╚Ťa la moarte.

Mai mult